Opticien voor de wereld.

Optiek De Pauw is ‘Opticien voor de Wereld’.

Licht voor de Wereld reikte op 15 maart het label ‘Opticien voor de Wereld’ uit aan 16 optiekzaken. Dit brengt het totaal op 25 geëngageerde opticiens die ons helpen om kinderblindheid te bestrijden in Afrika

Oogzorg voor iedereen

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het project ‘Opticien voor de Wereld’ doet Optiek De Pauw uit Leuven nu hetzelfde voor duizenden kinderen in Afrika.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Wereldwijd zijn naar schatting 1,4 miljoen kinderen blind. Schrijnend genoeg leeft 90 procent van hen in ontwikkelingslanden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan bijna de helft van alle gevallen van kinderblindheid verholpen worden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Door een organisatie als Licht voor de Wereld te ondersteunen, toont Optiek De Pauw aandacht te hebben voor problemen die de eigen winkel overstijgen. De sensibilisering van klanten levert een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de kloof tussen arm en rijk. Het toont een warm signaal van solidariteit.

Wat doet Licht voor de Wereld?

Met hun bijdrage zorgen de optiekzaken ervoor dat Licht voor de Wereld in Afrika aan de slag kan. We leiden gemeenschapswerkers op die kinderen met oogproblemen tijdig opsporen. Lokale oogartsen opereren kinderen met cataract. Om hun restzicht optimaal te benutten, krijgen de kinderen vervolgens visuele therapie. We verdelen ook brillen en andere visuele hulpmiddelen zoals een loep of handtelescoop. Verder

zorgt de ngo ervoor dat kinderen met een blijvende visuele beperking samen met ziende leeftijdsgenootjes naar school gaan via inclusief onderwijs.

kk