Nachtblindheid

U herkent dit vast wel. s'Avonds rijdt u met de auto en merkt dat u minder scherp ziet dan u overdag ziet.

U herkent dit vast wel. s'Avonds rijdt u met de auto en merkt dat u minder scherp ziet dan u overdag ziet. Mensen die altijd een bril dragen of mensen die zelfs geen bril dragen hebben vaak last s'nachts van een onscherp zicht, reflecties , halo's, vooral in schemering of s'nachts. Vaak merk je dit op bij het autorijden en dit is natuurlijk zeer gevaarlijk.

nachtblindheid ziess

Daarom is zeiss op onderzoek gegaan en een heel nieuwe technologie tot stand gebracht om het zicht te verbeteren s'nachts. De nieuwe technologie I.Scription van zeiss gaat zich baseren op de metingen van de I.Profiler van Zeiss. Dit toestel is ontwikkelt om een exact profiel van uw ogen op te stellen. We gaan als het ware een soort vingerafdruk maken van uw ogen om uw persoonlijke behoeften op te sporen. I.Scription® brillenglazen van ZEISS zijn nauwkeurig tot op 1/100 dioptrie.

We gebruiken 1500 meetpunten om een exact profiel van uw oog te bepalen. Zelfs de kleinste afwijkingen van het oog worden elektronisch opgemeten en in kaart gebracht. Gebaseerd op uw persoonlijk visueel profiel, ontwikkelt ZEISS een brillenglas dat perfect overeenstemt met uw oog. Door een uiterst nauwkeurig productieproces worden uw brillenglazen accuraat geslepen tot op 1/100 dioptrie, waardoor we het zicht optimaliseren. Geen enkel ander brillenglas wordt gemaakt met dit niveau van precisie.

i.Scription® by ZeissHierdoor ervaart u een scherper en meer ontspannen zicht zowel 's nachts als overdag. U ziet contrasten veel beter en vervelende reflecties en halo's verminderen aanzienlijk. Dit resulteert in een verhoogde veiligheid bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

In de schemering en 's nachts ziet u met i.Scription® brillenglazen contrasten veel beter, u ziet veel meer dan alleen maar donkere tinten. Hierdoor leeft de wereld om u heen veel meer met al deze extra details.